Першу в світі овочеву кукурудзу з патріотичним забарвленням вивів вінничанин
Двоколірну українську кукурудзу виростив вінничанин Михайло Нагорняк. Цікаво, що фіолетові зернинки стають насичено синіми під час варіння. Робота над вдосконаленням сорту ведеться вже понад 5 років і триває досі.
Активно працює пан Михайло і над сортом «Бордо». Темно-фіолетова кукурудза має корисні речовини – антоціани. Вони є природними антиоксидантами, корисні для профілактики серцево-судинних захворювань і, як каже селекціонер, здатні навіть лікувати діабет 2 типу.
Нагадаємо, вінницький селекціонер Михайло Нагорняк вже 20 років руйнує стереотипи про кукурудзу та займається створенням нових унікальних сортів.
Не будьте байдужими: у Вінниці бракує донорів крові усіх груп Як країна прожила День незалежності в перший рік війни покажуть у документальному фільмі