Суперсолодка кукурудза синьо-жовтого кольору завойовує світ
Вінницький селекціонер Михайло Нагорняк вже 20 років руйнує стереотипи про кукурудзу та займається створенням нових унікальних сортів.
Поєднавши кілька сортів, пан Михайло отримав кукурудзу зі смаком кавуна та яблука, яку можна їсти навіть сирою. Наразі Михайло Нагорняк презентує ноу-хау - синьо-жовту кукурудзу ексклюзивно у Світанку.
Найближчих сім років світ звикатиме до нових сортів кукурудзи, зараз триває активне знайомство, - розповідає Михайло Нагорняк. - Щороку кукурудза завойовує 20% на ринку зернових, збільшуючи об'єм продажів. І цей процес триватиме до 2030 року.
Нагадаємо, кукурудза зі смаком глясе, херсонського кавуна та яблука створив вінницький селекціонер. Як з'явилися нові сорти та що спонукало їх появі, Михайло Нагорняк розповів ексклюзивно у "Світанку".