У четвер вінничан запрошують на "Передвеликодню бесіду" онлайн

У четвер вінничан запрошують на "Передвеликодню бесіду" онлайн

12:51 26.04.2021

29 квітня о 16:00  вінничан запрошують долучитися до онлайн-заходу на тему "Передвеликодня бесіда: Чому традиція важлива?". Захід організовує Центр історії Вінниці. Під час бесіди вінничани зможуть дізнатися про регіональні особливості святкування Великодня та традиційні смаколики.

Про це повідомляють на сторінці Центру історії Вінниці у мережі Фейбук.

Серед спікерів – дослідниця гастрономічної культури та засновниця проєкту Їжакультура Олена Брайченко, а також етнологиня, викладачка Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Наталя Жмуд. Модеруватиме розмову Марія Куряча, співробітниця Центру історії Вінниці.

Ми поговоримо про регіональні особливості святкування Великодня, торкнемося теми "великодньої їжі", тобто її традиційної основи і сучасних вінницьких великодніх смаколиків. У підсумку спробуємо відповісти на питання: чому це свято змушує "зупинити" звичний плин часу для українців у ХХІ сторіччі?, - йдеться в анонсі заходу.

Наразі ж вінничан запрошують долучитися до обговорення та ставити запитання спікерам. Тут також можна надати відповісти,  за який час до свята Ви починаєте готувати/купувати страви?(місяць, тиждень, кілька днів) і чи вінничани купують паску чи печуть самі? Відповісти на ці питання вінничани можуть у особистих повідомленнях, адресованих Центру історії Вінниці, або ж у коментарях під постом на сторінці у мережі Фейсбук

У четвер вінничан запрошують на "Передвеликодню бесіду" онлайн

Нагадаємо, У центрі Вінниці розмістять писанки-велетні, а розважальні заходи відбубуться онлайн

Читайте також

Укрпошта випускає марку «Тризуб Незалежності» до Дня Гідності та Свободи
Укрпошта випускає марку «Тризуб Незалежності» до Дня Гідності та Свободи
Детальніше
Інтелектуальний батл до Дня студента вінницька молодь змагалась за звання найкмітливішої команди
Інтелектуальний батл до Дня студента: вінницька молодь змагалась за звання найкмітливішої команди
Детальніше
Розвиваючи мобільність в історичному центрі Вінниці, реалізують кращі європейські практики
Розвиваючи мобільність в історичному центрі Вінниці, реалізують кращі європейські практики
Детальніше
Ковбаса на очереті та каша зозуля_ стародавні рецепти страв на виставці Гастроспадщини Вінниччини
Ковбаса на очереті та каша зозуля: стародавні рецепти страв на виставці Гастроспадщини Вінниччини
Детальніше
Трамп заявив про перемогу, але підрахунок голосів триває
Трамп заявив про свою перемогу та пообіцяв покласти край війнам
Детальніше
Вирізання гарбуза по-українськи звичай, що передавався з покоління в покоління задовго до Гелловіну
Вирізання гарбуза по-українськи: звичай, що передавався з покоління в покоління задовго до Гелловіну
Детальніше