Затірка: стародавня українська страва
Легка у приготуванні та без надмірних витрат. Мова про стародавню українську страву з цікавою назвою затірка. Про її секрет приготування розповідає пані Марія з села Воскресінці.
Рецепт делікатесу досить простий. Все, що потрібно 2,5 склянки просіяного борошна, одне яйце, дрібка солі та трохи води. Тісто пані Марія не замішує, а розтирає руками.
Пані Марія пригадує, у дитинстві затірку їла чи не щодня. Адже розмаїття круп у ті часи не було. Готували з того, що мали.
Готується страва 5 хвилин. Заправити її можна вершковим маслом. А для смаку додати цукру. І хоч у наші дні затірка – це гастрономічна дивина. Та в дитинстві пані Марії була найпопулярнішою стравою. Смачна, корисна та ще й бюджетна.
Нагадаємо, бадзьоня, годзя або шартатя – усі ці, на перший погляд, іноземні слова, насправді назва однієї української страви. Унікальні рецепти старовинних страв, які готували на великі свята – відроджують на Вінниччині. Бадзьоню куштували на Різдво та Пасху. Ну а на весіллі – вона була головною їжею.