Вінницьке управління Держпродспоживслужби здійснило 160 обстежень
Фахівцями Вінницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).
У період з 1 по 12 квітня проведено 160 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності:
- закладів громадського харчування – 25, з порушеннями - 1, складено протоколів - 1;
- закладів торгівлі продовольчими товарами – 63, з порушеннями - 14, складено протоколів - 14;
- закладів торгівлі непродовольчими товарами – 40, з порушеннями - 9, складено протоколів - 9;
- навчально-виховних закладів – 7, з порушеннями - 1, складено протоколів - 1;
- ринків - 9, з порушеннями - 2, складено протоколів - 2;
- інших - 16 (перукарні, АЗС, СТО, аптеки тощо).
Всього з даного розділу роботи вжито заходи адміністративного впливу до суб’єктів господарювання: 27 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
В ході моніторингових обстежень найчастіше виявляються такі порушення протиепідемічних вимог: відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів; недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їх відсутність; недотримання соціальної дистанції; нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком робочої зміни; відсутні місця для збору використаних засобів індивідуального захисту.
Нагадаємо, поліцейські перевіряють, чи дотримуються вінничани, хворі на COVID-19, самоізоляції.