Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

21:41 05.07.2024

Цьогоріч через ранню весну та спекотне літо сезон ягід та фруктів розпочався майже на місяць раніше, ніж зазвичай. На полицях майже не знайти персиків, абрикос та слив з-за кордону – все українське та навіть вінницьке.

Їсти фрукти вирощені у вашій місцевості у розпал сезону найкраще, оскільки в них найбільше корисних елементів і їх не обробляють хімікатами для транспортування.

Лікарі наголошують, що не варто їсти плодів, більше ніж дві ваших долоні в день.

Нагадаємо, на Вінниччині зібрали найбільшу в історії кількість зернобобових, зернових, соняшнику, сої та ріпаку. Урожай цьогоріч – понад п’ять мільйонів тонн.

Embedded thumbnail for Сезон українських ягід та фруктів. Як їх правильно обробляти перед вживанням та скільки можна з'їсти

Читайте також

На Вінниччині триває сезон цукроваріння
На Вінниччині триває сезон цукроваріння
Детальніше
Як обрати справжній мед актуальні ціни на ринку, сорти та корисні властивості
Як обрати справжній мед: актуальні ціни на ринку, сорти та корисні властивості
Детальніше
У Вінниці влаштували дводенний майстер-клас для урологів України
У Вінниці влаштували дводенний майстер-клас для урологів України
Детальніше
Найкращі сорти яблук, які витримають морози як обрати, що приготувати та які ціни на ринку
Найкращі сорти яблук, які витримають морози: як обрати, що приготувати та які ціни на ринку?
Детальніше
Вінницька лабораторія отримала визнання Всесвітньої організації охорони здоров'я
Вінницька лабораторія отримала визнання Всесвітньої організації охорони здоров'я
Детальніше
Вітамін B1 (тіамін) енергія для нервової системи та метаболізму
Вітамін B1 (тіамін): енергія для нервової системи та метаболізму
Детальніше