На Вінниччині випікають понад 25 сортів хліба за автентичними бельгійськими рецептами
Родина Слободянюків із села Кожухів Хмільницької громади на Вінниччині у пекарні на дровах виготовляє понад 25 сортів хліба за автентичними бельгійськими рецептами. І постійно поповнюють асортимент.
Про це інформує на своїй Фейсбук-сторінці відомий український телевізійник Костянтин Грубич.
Про родину Слободянюків з села Кожухів Хмільницької громади на Вінниччині можна знімати серіал, - каже він. - Стисло найцікавіше: Олександр і Олександра покохалися-побралися-поїхали на чужину на заробітки. Працювали нелегально у Бельгії, там народили трьох діточок. Олександр природжений майстер, як то кажуть «золоті руки». Вивчився у старшого бельгійця-пекаря таємницям хлібопекарського ремесла і врешті побудував у своєму рідному селі у розпал карантину пекарню на дровах.
Назвали вінничани свій пекарський бренд «SONTO-FRANS»: за першими літерами імен членів родини - Софія, Олександр, Тарас, Назар, Олександра + Франс (так звали того бельгійського крафтяря, який навчив і надихнув).

Зараз родина випікає понад 25 видів хліба, асортимент завжди поновлюють. Лише короткий список: круасани, вироби з листового тіста, понад 12 видів пиріжків, також роблять напівфабрикати, печуть домашню ковбасу та м’ясне, торти, короваї...

Нагадаємо, у селі Степанівка Вороновицької територіальної громади переселенка з Криму Юлія Гаврилюк відкрила пекарню. Облаштувала її за грантові гроші на базі волонтерського центру «Степанівські бджілки».