Змінила професію гірничого інженера на фермерство
До окупації її рідного Кришталевого Луганської області Світлана Щучак працювала на шахті. Переїхавши у Жмеринську громаду, почала розводити кіз. Її робочий день може тривати до 16 годин.
З козячого молока Світлана виробляє 18 видів продукції. Тут і йогурти, і масло, і різні види сирів – м’яких, напівтвердих, витриманих і витяжних.
Часом ідеї для нових рецептів підкидають самі покупці. Щось шукає у книгах. А реалізує продукцію на місцевому ринку або ж покупці приїздять до неї додому.
Нагадаємо, хоча в Україні щороку триває скорочення поголів’я великої рогатої худоби, певні молочно-товарні ферми нарощують кількість високопродуктивних корів. Молочно-товарні ферми у відносно безпечних регіонах попри війну модернізують діючі та будуть нові потужності.