Як нагодувати родину святковою вечерею без зайвих клопотів
Приділити час рідним і собі та встигнути накрити святковий стіл: завдання номер один, що стоїть перед українськими господинями напередодні Святвечора і Різдва. Та сучасні жінки доводять – їм під силу усе, головне знати кілька секретів. Як не «застрягнути» на 2 дні на кухні та нагодувати родину святковою вечерею.
Коли приходять гості, стіл накритий, господиня мріє про одне – розслабитись. Ця історія знайома усім, хто хоч раз готував святкову вечерю для всієї родини та гостей. Закупи продуктів і магія, що відбувається коло плити – забирають увесь вільний час. Так було і у Світлани. Та тепер господиня знає, як нагодувати і зберегти сили.
На Різдво приходять після новорічних свят, і потрібно думати, чим здивувати гостей, щоб не приїдалось, було смачно і гарно. Цього року ми з родиною вирішили скористатись послугами виїзної кухні, - говорить господиня Світлана Спіранська.
У різдвяному меню Світлани – гарячі і холодні закуски, фарширована рибка, м’ясо, печінковий тортик і кілька салатиків. Усе це доставлять їй перед святковою вечерею. Сама ж готуватиме кутю, канапки і дістане власноруч заготовлену консервацію. За годину святковий стіл для десятьох готовий, господиня щаслива, а сімейний бюджет при цьому не постраждав.
Цьогоріч вечеря на нашу компанію обходиться близько 2,5 тисяч гривень. В попередні роки рахували, що на звичну компанію, яка приходить на різдвяний вечір, святковий стіл коштував близько 3,5-4 тис грн. І це без врахування води, газу, світла і власної роботи, - розповідає Світлана.
Замовлення їжі з доставкою до дому набрали особливої популярності під час карантину. І дотепер не збавляють обертів. Віртуозні шефи пропонують домашні, святкові та навіть екзотичні страви. І своїми кулінарними витребеньками рятують не одну вінницьку господиню.
На Різдво в нас близько 15-16 замовлень. Це і салати, і картопля, і голубці, котлети, вареники тощо. Асортимент великий, включаючи і пісні страви. Через велику кількість дзвінків нам навіть довелось відмовляти людям, адже фізично ми не могли встигнути задовольнити потреби всіх бажаючих, - розповідає кухар Надія Смакота.
Організувати вечірку чи будь-яке свято вдома насправді не важко, якщо довірити приготування страв професіоналам, переконаний і Віктор – кухар з 8-річним стажем.
Можна замінити звичайні банальні вареники дімсами з особливим фаршем, зазвичай креветковим. Фаршу має бути обов’язково майже вдвічі більше, ніж самого тіста. П’ять хвилин на пару – і страва готова, - розповідає шеф-кухар гастробару Віктор Палевський.
Шеф-кухар каже, що такі святкові страви обов’язково здивують гостей – і смаком, і виглядом.
Тож у сучасних господинь є всі шанси зібрати за одним столом на Святвечір та Різдво найрідніших, і сповна насолодитись смачною їжею, поєднавши традицію 12-ти страв, карантинної безпеки і економії родинного бюджету. Та ще й підтримати бізнес у важкі часи локдауну.
Нагадаємо, соціологічне дослідження: шануємо Різдво та віримо, що 2021 рік буде кращим