Вінницький борщ на вишні представили на Міжнародному фестивалі гастрономії
Вінницький борщ на вишні представили на Міжнародному фестивалі гастрономії у турецькому місті Бурса. На фест вінничан запросила адміністрація цього міста для пожвавлення контактів та на знак підтримки України.
Смаки Міста ідей представили голова ХлібСіль "Вінницька асоціація гостинності" Інна Кривешко і працівниці ТОВ «Солодка Мрія»: головна технологиня Лариса Твердохдіб і майстриня цеху Любов Опанасюк.
Для учасників фестивалю вони готували борщ на вишні, пампушки з часником, пиріжки з вишнею та узвар. Щодня вони готували по декілька сотень порцій, які розліталися дуже швидко. До стенда Вінниці вишикувалися цілі черги.
Ми представили і наш регіон, і нашу країну на вищому рівні. Ми готували, пригощали стравами, спілкувалися з відвідувачами і розповідали їм про Україну, про борщ, про наше місто – Вінницю. З огляду на те, як нас підтримували, всім все дуже сподобалося. Також у перший день до нашої точки підійшов мер Бурси. Він скуштував нашу їжу, сказав, що буде підтримувати зв'язки з Вінницею, і подякував за те, що ми приїхали. Вдячна команді: і тим хто був зі мною в Бурсі, і тим, хто готував цю поїздку, щоб якнайкраще представити наше рідне місто. Нам це вдалося, – розповіла Інна Кривешко.
В межах фестивалю відбулися численні інтерв’ю, панелі, конкурси нагород, виставки, гастросцени, майстер-класи, концерти та заходи для дітей за участі знаменитостей, шеф-кухарів і впливових людей зі сфери гастрономії. Загалом участь у заходах взяли вісім іноземних міст, з якими Бурса має взаємини.
Нагадаємо, борщ на вишні включили до збірки рецептів з прогресивних міст і регіонів Європи, яку цього року видала PES Group у Брюсселі (Бельгія). Це проєкт, в якому місцеві політики з різних країн Європи представили особливі для них страви.