У Вінниці для тварин із Подільського зоопарку готуватимуть противірусний настій
Подільський зоопарк подбав про забезпечення вітамінами мешканців зоопарку до приходу справжніх холодів.
У зв’язку із різким погіршенням епідеміологічної ситуації колектив "Віноблагроліс" спільно з колективом Подільського зоопарку заготовив 200 кілограмів плодів шипшини.
Екстракт шипшини додаватимуть у воду тваринам тричі на тиждень, — інформує на своїй сторінці у Фейсбук Подільський зоопарк.
Настій з цих ягід будемо додавати до раціону тварин з метою профілактики сезонних вірусних захворювань, в тому числі, спричинених грипом та коронавірусом.
Настій плодів шипшини надзвичайно багатий вітаміном С. Його вживання позитивно впливає на роботу імунної системи як людини, так і тварини. Будемо варити нашим тваринам чаї з цієї ягоди. Щоб наші підопічні не хворіли респіраторними захворюваннями. Екстракт шипшини будемо додавати у воду, якою напуватимемо тварин, – повідомив директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.
Наразі проводиться термічна обробка плодів. Згодом їх помістять у спеціальні ящики. Заготовку плодів шипшини проводили у лісах Вінницької області. Долучились до роботи колективи усіх районних підрозділів "Віноблагроліс".
Наше завдання – не допустити захворювання. Тому будемо проводити профілактичні заходи, – зауважив директор зоопарку.
Нагадаємо, у Подільському зоопарку влаштували новосілля для пари полярних вовків, які переїхали у більший вольєр. Нове житло для них побудували поруч із ведмежим містечком.