Французька делегація побувала на угіддях, де вирощують полуницю, та на заводі "Аграна Фрут Україна"
Сьогодні, 9 червня, делегація з Франції побувала на полях ТОВ "Аграна Фрут Лука", де вирощують полуницю, вишню та інші ягоди. Закордонних гостей вразили масштаби угідь. Також вони відвідали кілька цехів безпосередньо на заводі "Аграна Фрут Україна", зокрема з переробки свіжих фруктів та для виготовлення наповнювачів з них.
Генеральний директор компанії "Аграна Фрут" Петро Мисливий розповів гостям, що підприємство у своїй роботі застосовує останні технології, завдяки чому продукція заводу користується попитом у багатьох країнах світу.
Ми експортуємо нашу продукцію до Франції, Німеччини, Австрії, Польщі, Ізраїлю, Америки, Австралії та Мексики, – каже Петро Мисливий.
Представники делегації з Діжону побували на полях, де вирощують ягоди, а також на заводі, де їх переробляють.
Те, що я сьогодні побачив на цих угіддях – вражає, і особливо величезні площі для вирощування полуниці. Сподобалось й те, що застосовуються цікаві технології. Наприклад, під полуницю стелять сіно, на таких об'ємних територіях це дуже доцільно. Загалом, вважаю, що підприємство дуже раціонально та оптимально використовує у своєму господарстві різні технології для вирощування рослин, – поділився враженнями технічний спеціаліст компанії "VITAGORA" Філіп Оспіталь.
Також французи ставили багато питань щодо органічного виробництва та боротьби зі шкідниками.
Зараз у Франції зростає запит на виробництво органічної продукції, особливо в останні три роки. Це пов'язано з тим, що і споживачі, і виробники розуміють важливість розвитку цього напрямку. Коли аграрії переходять з традиційних способів ведення господарства на більш екологічні, органічні, то вони в результаті на 20% підвищують свій прибуток. Але це вимагає високої підготовки в технологіях і відповідної освіти агрономів, – каже пан Оспіталь.
Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що разом з французькими партнерами триває робота по чотирьох пріоритетних напрямках співробітництва: створення агрокластеру, агрохабу, сфера водопостачання та водовідведення, а також – щодо зрошування сільськогосподарських земель.
Ми викристалізуємо саме ті рішення, які будуть найцікавішими для вінницького бізнесу. Тут дуже важливим є створення нових робочих місць, автоматизація виробництва, максимальне залучення наукової спільноти, щоб продукція була затребувана на внутрішніх та зовнішніх ринках. Також ми хочемо, щоб драйвером агрокластеру був саме бізнес і саме його представники озвучували, які напрямки їм цікаві тощо, – підкреслив Андрій Очеретний.
Нагадаємо, Гості з Франції оцінили вінницьку “Діжонську гірчицю”