Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

19:59 28.02.2024

Пшоняна каша на молоці, з маком маслом та солодкою яєчною заливкою – «Зозуля». Її понад сто років готують у Дашківцях, що на Вінниччині.

Ця Подільська страва стала об'єктом нематеріальної культурної спадщини України.

Нагадаємо, Катерина Олійник з Вінниччини від початку повномасштабного вторгнення готує обіди для бійців. Їжу вирішила робити у реторт-пакетах, які варто лиш герметично запакувати та піддати обробці в автоклаві.

Embedded thumbnail for Кашу «Зозулю» внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Читайте також

Страви, як у бабусі! Гастровечір у Lolla Gastro Place
Страви, як у бабусі! Гастровечір у Lolla Gastro Place
Детальніше
Інтелектуальний батл до Дня студента вінницька молодь змагалась за звання найкмітливішої команди
Інтелектуальний батл до Дня студента: вінницька молодь змагалась за звання найкмітливішої команди
Детальніше
Свинина у вінницьких супермаркетах подорожчала
Свинина у вінницьких супермаркетах подорожчала
Детальніше
Вінничани стали учасниками Європейського регіонального саміту шкільного харчування
Вінничани стали учасниками Європейського регіонального саміту шкільного харчування
Детальніше
У Вінницькій бібліотеці відкрили виставку творчих робіт «Барвиста Україна»
У Вінницькій бібліотеці відкрили виставку творчих робіт «Барвиста Україна»
Детальніше
Кисломолочний сир: порівнюємо ціни на вінницькому ринку та в супермаркетах
Кисломолочний сир: порівнюємо ціни на вінницькому ринку та в супермаркетах
Детальніше